top of page
utsikt1371.jpg

- VANDRINGER -

Det finnes mange merka turløyper i Bø og flust med umerka stier. Toppturene kan gi store opplevelser og ikke minst utfordringer.

 

Et paradis for enhver vandrer og turgåer - i de fleste aldre - eller et «Hikers paradise» som er navnet på satsingen.

For tips og inspirasjon: https://www.facebook.com/groups/921576128636330/

 

Både fra Steine og Straume er det merka løype opp til Vetten (467) og Lynghaugtinden (504). Samme topper kan nås fra Fjærvoll.

 

Veggfjellet (424) er toppmålet for merka løype både fra Straume og Åsen/Veggemo.

 

Med utgangspunkt i Handkleppan utafor Straumsjøen går det sti opp dalen rundt Vikanfjellet, med avstikker til Åsand, og tilbake langs sjøen til Vikan. En tur opp på høgste toppen, Åsantinden (680), kan riktignok være tøff, men vel verdt slitet når toppen er nådd.

 

Fra Nykvåg langs havkanten over til Sandviksanden er en tur som vil sitte i minnet lenge. Herfra kan samtlige nyker beskues – de seks fuglefjellene rundt Nykvåg.

 

En topptur til Malnesberget (529) er nødvendig om du vil se alle tre sandstrendene i Hovden i samme blikk. https://www.youtube.com/watch?v=DaJ6O7Bd6d0

 

Fra Sund er det merka løype rundt Sundås og Skata. Fra nord er det fullt mulig å bestige den karakteristiske Skata (265).

 

Med utgangspunkt i Guvåg eller Haugnes er det merka løype opp til den 598 meter høye Breitinden, med overblikk over hele Vesterålen og Lofotveggen. https://www.youtube.com/watch?v=g8jPG-3nV6k

Les mer om landskapet i Bø i Vesterålen.

bottom of page